THE BIG IDEA LAB // ex. iDEA studio

+ NAVIGACIJA
Što radimo / Web + Social development & online oglašavanje

iDEA Generator™ CMS / Content Management SystemiDEA Generator™ CMS predstavlja alat za razvoj profesionalnih web stranica i aplikacija koje se razvijaju i nadograđuju konstantno već 10 godina kako bi pratio postojeće i nadolazeće Web standarde i trendove.

iDEA Generator™ se koristi za izradu web stranica, intranet riješenja i web aplikacija. Moderna struktura i mogućnost nadogradnje i proširenja omogućava korisnicima praćenje svih modernih trendova i inovacija u razvoju web stranica i internet aplikacija.

Pored snažnog  i jednostavnog alata za uređivanje sadržaja, iDEA Generator™ donosi veliku flekisbilnost i jednostavnost u održavanju te modificiranju vaše web aplikacije ili stranice kroz tehnologije  kao što su sigurnosni moduli, jednostavna izmjena navigacije-strukture, podrška za višejezični sadržaj i proširivost za modulima za e-commerce.
 
Arhitektura CMS-a, napravljena je da bude što jednostavnija za korištenje krajnjem korisniku i njegovo sučelje se sastoji od tri ključne komponente:
  • website struktura/navigacija,
  • editor članka/sadržaja
  • modul za upravljanje medijima(media library).
Karakteristike:
  • Jednostavan za korištenje krajnjem korisniku
  • Brzi razvoj web stranica bez kompleksnog programiranja
  • Izgrađen na Microsoft windows platformi / SQL server


+ + + iDEA Generator™ iznutra

Jednostavnost korištenja

iDEA Generator™ je jednostavan za koristiti. Svatko može naučiti kako dodati i održavati web stranice za nekoliko minuta i napraviti promjene na stranicama bez IT podrške.


Sigurnost

iDEA Generator™ CMS uzima sigurnost vrlo ozbiljno. U stvari, cijela arhitektura Generatora™ je kreirana na način da se vodi briga o sigurnosti istog. Svaki ulaz se filtrira, a svaka baza podataka dolazi preko pripremljenog SQL querya koja eliminira mogućnost SQL injekcije. 

Korisnici i dozovole

iDEA Generator™ koristi sustav dozvola na korisničkom nivou, koji vam omogućuje kontrolu pristupa pojedinačnom alatu ili formi.  Dozvole mogu biti dodijeljene na pojedinačnog korisnika ili na razini grupe.


Podrška za višejezične projekte/stranice

Ako je potrebno izgraditi međunarodne web stranice na više jezika, iDEA Generator™ CMS je pravi izbor. To vam omogućuju moduli za višejezične sadržaje i alat za prebacivanje između više različitih jezika  unutar istog dokumenta.

Sučelje i struktura iDEA Generator™ CMS-a

Korisničko sučelje je izrađeno s namjerom što veće jednostavnosti I lakoće korištenja s fokusom na dostupnost svih važnijih alata. Ovakav pristup pojednostavljuje interakciju korisnika sa sustavom I umogućuje korisnicima brzo upoznavanje sa sustavom I mogućnostima iDEA Generator™ CMS-a.

Quick edit mode

Quick edit mode je alat koji vam omogućava izmjenu postojećeg sadržaja ili kreiranje novog bez odlaska sa trenutne stranice. Ovakav način rada omogućava korisniku da kroz kratko vrijeme unese velik broj zapisa što inače nije moguće. Uz to Quick edit mode može otvoriti vise zapisa na jednom ekranu za brzu usporedbu i kopiranje sadržaja.

Media preview

Ovaj alat omogućava korisniku brz pregled uploadanih/snimljenih medija vezanih uz pojedini zapis u iDEA Generator™ CMS-u. Na ovaj način moguće je brzo uočiti zapise kojima nedostaju ili su pogrešno snimljene slike. Uz to Media preview omogućava povećavanje /zoom snimljenih medija na njihovu izvornu veličinu. Uz ovaj alat vezana je napredna skripta za smanjivanje rezolucije slika koja pospješuje učitavanje stranice bogate multimedijalnim sadržajem.

Filtriranje sadržaja

Sadržaj na tabličnom prikazu moguće je filtritrati kroz neograničen broj alata za filtriranje. Ovo omogućuje korisniku brz i izrazito funkcionalan pregled veće količine sadržaja.  Sami filteri kreiraju se po željama korisnika i potrebama njegove web stranice ili aplikacije.

Sortiranje zapisa u tabličnom pregledu

Zapise u tabličnom pregledu moguće je sortirati na više načina ovisno o tipu sadržaja.  Sadržaji se mogu filtrirati po datumu kreiranja, datumu objave, abecedno, po reslijedu unosa ili po rednom broju. Sortiranje po rednom broju je najfleksibilniji način sortiranja zapisa I za takav sort je ravijen poseban alat koji vizualno omogućava sortiranje pomoću drag & drop tehnologije. Primjenjuje se za sortiranje zapisa I sortiranje multimedijalnih sadržaja. 

Upload media vezanih za sadržaj

iDEA Generator™ CMS posjeduje poseban modul za upravljanje multimedijalnim sadržajima Media library. Media Library je alat za jednostavno upravljanje multimedijskim datotekama i integriran je u alat Editor Članaka tako da u sadržaj možete dodati  slike i druge datoteke u bilo koje vrijeme.
U bilo koje vrijeme možete kreirati novu grupu multimedijalnog sadržaja i u nju snimiti vaše multimedijalne datoteke koje zatim pridodajete svojim člancima/sadržaju.

WYSIWYG uređivanje sadržaja

Out-of-the-box instalacija iDEA Generator™ CMS-a osigurava sve kontrole za uređivanje sadržaja koje ćete vjerojatno trebati kao autor sadržaja.
 
Sa WYSIWYG editorom  i drag & drop funkcijama, autori sadržaja imaju potpunu kontrolu nad izgledom sadržaja bez potrebe za poznavanjam CSS-a,HTML-a ili naprednih programskih jezika.
 
Ako možete koristiti program za obradu teksta, možete koristiti iDEA Generator™ CMS. Slike i datoteke mogu biti dodane preko drag & drop sučelja, a izgled stranica i predlošci su potpuno prilagodljivi vašem sadržaju i željama.

SEO – Search engine optimization

iDEA Generator™ CMS vam omogućuje 100 %-nu kontrolu sadržaja vaše web stranice. Za razliku od drugih sustava koji zahtijevaju učenje složenih alata za tematsko uređivanje vaše stranice, u iDEA Generatoru™ radite sa alatima za koje nije potrebno znanje  HTML-a . Kroz nekoliko minuta možete napraviti sadržaj koji će biti nevjerojatno dobro pozicioniran na različitim tražilicama s tim da je naglasak na Google.com search rezultatima. 


iDEA Generator™ je web content management system (CMS) kojeg koriste velike i male tvrtke, državne institucije i neprofitne udruge.

Portfolio: iDEA Generator™ CMS / Content Management System