Bacalla della Mamma
Hrvatska delikatesa koja osvaja europsko tržište
Baccalà della Mamma je hrvatski brend koji se specijalizirao za proizvodnju delikatesa od bakalara i s godinama postao prepoznatljivo ime ne samo u Hrvatskoj, već i na tržištima Europske unije. Njihovi proizvodi izvoze se u Italiju, Sloveniju, Austriju i druge zemlje, gdje su prepoznati po spoju autentične tradicije, pažljivo odabranih sastojaka i visoke kvalitete proizvodnje.
Priča brenda započela je 1986. godine u malom istarskom mjestu Bačva, gdje je obitelj Stefanov otvorila konobu Milena, poznatu po bakalaru na bijelo. Upravo taj recept, koji se prenosi kroz generacije, postao je temelj šire proizvodnje koja je započela 1996. godine.
Danas, Baccalà della Mamma u svojoj ponudi nudi različite varijante bakalara – od klasičnog na bijelo, preko verzija s tartufima, čilijem, maslinama i maslinovim uljem, pa sve do umaka od bakalara. Svi proizvodi temelje se na norveškom bakalaru vrhunske kvalitete i pripremaju se bez glutena i laktoze, što ih čini dostupnima širokom krugu potrošača.